Om FysioKBT

FysioKBT är ett privatägt vårdföretag inom fysioterapi och kognitiv beteendeterapi (KBT).  Målsättningen är att förutom kunna hjälpa dig med dina besvär är att också kunna ge dig ett personligt, engagerat och professionellt bemötande.

Fysioterapi

Fysioterapeutiskt undersöker och behandlar jag besvär från nacke, rygg, muskler, nerv och leder som t.ex. idrotts/motionsskador, överbelastningsskador, hållningsproblem, huvudvärk, smärta. Oftast behövs en kombination av manuell behandling, mobiliserande övningar och funktionell träning. Det är därför viktigt att vi tillsammans, framförallt vid ditt första besök, noga går igenom hur vi ska lägga upp en behandlingsplan kortsiktigt, långsiktigt och där du får vara delaktig för bästa behandlingsresultat.

Barn & Ungdomar

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom idrotts-motionsskador, spänningshuvudvärk, nerv-led-muskelbesvär, överbelastningsproblematik samt rörelseanalys. Jämfört med vuxna kan barn ibland uttrycka sina besvär-symtom på ett inte lika tydligt sätt. Av den anledningen lägger jag stor vikt vid att det finns gott om tid för varje undersökning och behandling för att uppnå så bra behandlingsresultat som möjligt.

KBT-samtal

KBT-samtal kan vara till hjälp om du har problem i privatlivet eller på arbetet, men även om du upplever stress, ångest, sömnproblem eller lättare depression. Det finns många anledningar till att välja att gå i terapi och kan vara ett naturligt led i din personliga och professionella utveckling. Kanske handlar det om en allmän önskan om att vilja må bättre eller att du tycker att du kört fast och vill få nya perspektiv för att komma vidare i livet.

KBT passar de flesta eftersom metoden är flexibel och lätt kan anpassas till just dina problem och behov. Tillsammans börjar vi oftast med ett antal orienteringssamtal för att kunna identifiera vad just du behöver hjälp med. Därefter träffas vi för samtal vanligtvis en gång per vecka. KBT är en korttidsterapi (10-15 ggr), men ibland kan det behövas längre tid.

Om mig

sommaren 2012 023

Mina utbildningar är:

  • Leg Psykoterapeut
  • Leg Fysioterapeut
  • Ortopedisk Manuell Terapi Examen Steg 2
  • MSc Barn och Ungdomars Hälsa
  • Idrottsmedicin, Akupunktur/Laser och flertal andra vidareutbildningar

För din trygghets skull vill jag informera om att jag har tystnadsplikt. Det innebär att jag inte ger någon information om dig till någon utan ditt medgivande.
Jag är ansluten till Landstinget, högkostnadskort och frikort gäller. För barn/ungdom under 18 år är besöket kostnadsfritt. Ingen remiss behövs. Jag tar ej emot patienter för KBT-samtal som är under 16 år. Eventuell avbokning av bokat besök ska ske senast 24 timmar innan för att undvika debitering.